Inspiration Of Today


image45
Jag älskar MK's söta look som bryts av med svarta ögon & naglar.
Ashley är klockren i sin svarta, enkla, klänning med en urrigning som hon bär upp på ett sexigt, men INTE trashigt sätt. Så klockrena outfits.

Tack Rachel Zoe (ja, hur mkt vi än vill det så är det inte flickorna själva som bara försvann från sin "American teenager stil" på egen hand) för inspiration i världsklass!


PACKA

Flyget går imorrn 17:30. Visst, jag hinner att packa imorgon, men det känns alltid bäst att börja i förväg, så jag börjar redan ikväll.

Det som hittils är nedpackat
KLÄNNINGAR
- Ärmlös Strandklänning i ljusrosa, Urban Outfitters
- Multifrärgad Hilfiger klänning
- Mönstrad klänning, ZARA
- Vit chiffongklänning, uppsydd i Thailand'
- Rutig halterneck från TOPSHOP
- Kort svart med paljetter och stenar i silver längs urringningen.
SHORTS
- Ljusbeige, Abercrombie
- Vita, ZARA
- Svarta Koola, Anna
- Jeans, Levis
FESTTOPPAR
- Med silverdetaljer från See By Chloe

- Champagnefärgat från Mint Jodi Arnold

- Hallonrosa från ZARA

VARDAGSÖVERDELAR
- Tubtopp från Marc By Marc Jacobs
- Tee från Marc By Marc Jacobs
- Vit tisha och vitt linne från American Apparel
- Hallonrosa a-linje linne från H&M
KJOLAR
- Vit från ASOS
- Jeans från Abercrombie
SKOR
- 4 par skyhöga pumps (Steve Madden, Marc Jacobs, ZARA och Rizzo)
- 2 par Havaianas
- Silverflats från ASOS
- Vita skinnballerinas från Angela C

Jag har inte ens fått med hälften av allt jag vill ha med, och det är redan på tok för mycket! Men det är så undebart att ta fram sommarkläderna igen så jag kan inte hejda mig. Måste intala mig att det bara är en vecka... Men jag vill ha någonting nytt när vi går ut på kvällarna, och jag vill inte se likadan ut på stranden & på stan varje dag.
BRUKAR NI HA SAMMA PROBLEM NÄR NI PACKAR? FINNS DET EN BRA LÖSNING?


Onsdag

Har precis tagit en lång, mysig och kall promenad med L. Längsedan jag träffade henne. Vi småpratade om allt och ingenting, och hon hade med sig deras söta lilla hundvalp. Vi har bestämt oss för att börja promenera tillsammans minst en gång i veckan. Känns som ett bra sätt att umgås med henne på, då hon har barn nu och vi knappt gör saker tillsamans längre - vi lever olika liv. Det var kallt men jag hade satt på mig en massa lager med kläder.

- Storstickad myströja, Marc Jacobs - Köpt i NY för tre år sedan...
- Mörkgrått, långt underlinne - Hunky Dory
- Svarta satinbyxor - Filippa K
- Svart, enorm halsduk - INDISKA (ny)
- Svart basker, INDISKA (ny)
- Gamla timberland kängor - det trodde ni inte om mig va? Men när det är långa promenader så länge plockar jag fram de grövre skorna. Jag är faktiskt inte omänsklig...
- Vantar - Odd Molly
- Svart, Canada Goose parkas - förlåt alla fashionistas out there, men de är ju så varma!

Haha sinnesjukt snygg outfit. Menmen, jag hade annat på jobbet!
Nu ska jag se på Roomservice och lite senare Greys. Puss!
FLORIDA I ÖVERMORGON !

LUELLA & STELLA

Kikade in på Style.com och tittade på lite S/S 08 visningar. Två av favoritkollektionerna var Luella & Stella Mc Cartneys. Genom att titta på deras kollektioner ser man tydligt vad som "gäller" i vår. Naturnära färger (tex. beige), småblommigt (ses på båda bilderna nedan), snörskor, stilrena linjer på byxor, extrem volym på kjolar och klänningar.
.
image40image42
Luellas byxor & Stella Mc Cartney trench. Fabolous.


Klänningen håller nästa år också. Älskar Stellas skira vita och Luellas lite tuffare med färgskiftning i mörkgrått och vitt. Den första skulle vara underbar i sommar men den andra skulle jag nog helst bära i höst och vinter  med svarta strumbyxor.

Tänk att det räcker med att kolla egenom bilder från de stora modehusens visningar för att veta vad som gälller kommande säsong. Gör det ni också! Style.com är urbra!

FLORIDA HERE WE COME!

På grund av bränderna så tar vi inte risken att åka till Californien och få en vecka med (rök)moln istället för sol. Så vi kör på nästan lika underbara Florida. Vännen vi skulle bo hos i Californien har nämnligen åkt till Florida i flyn från bränderna och bor i sin systers vindsvåning i Miami, där vi också ska få bo några nätter. Miami är urcoolt, staden med höga skyskrapor och en massa folk precis bredvid en kritvitstrand med turkosblåtthav, har bara varit där en gång så det ska bli riktigt kul! Bra shopping också... Sedan lär det bli hotell på något lugnare ställe, spela tennis, sola, bada. Åh vad jag längtar! Åker ju på fredag, måste börja packa!

Men nu ska jag läsa lite (Jens Lapidus, Snabba Cash - urbra!) och sen ska jag sova. Är jättetrött.
Vi hörs imorgon!


Tisdag

Hejsan!
Idag har jag varit på jobbet och fikat med Drömprinsen. Haha, tänk att när jag startade en blogg om mitt hopplösa singelliv, hittade jag plötsligt en kille som jag verkligen inte hittar några fel på. Så ni får stå ut med att det inte är så mycket andra killar i min blogg just nu (föralltid?). Inte så spännande kanske, mén jag kan ju inte direkt släppa en kille jag gillar bara för att göra min blogg mer underhållande, haha!

Ikväll ska jag se på Desperate Housewifes, prata i telefon jobba & prata i telefon via Skype med en av kompisarna som bor i Californien. Det är ju hemska bränder over there, så jag och H ska ringa runt lite, hotellet, flygbolaget och se hur läget är, om det går att flyga dit, om det är farligt osv. Gosh vilken osis, jag som såg fram emot att åka till just California, älskar verkligen den delstaten + att jag har en massa bekanta där. Menmen, inget är bestämt än & bara jag kommer till värmen är jag för all del nöjd.

The Wedding

En solig vinterdag, pudersnön ligger vit på den vackra kyrkogården. Gästerna är på plats i den ljusa kyrkan. Den klassiska vigselmelodin börjar. Längs gången kommer först små söta flickor och pojkar i par med likadana klänningar och små kostymer. Flickorna bär korgar med vinröda rosenblad som dom kastar längs gången. Efter dom kommer tärnorna in på led i matchande klänningar, men inte exakt likadana. Dom ställer sig på en rad i trappen upp till altaret. Sen kommer bruden med sin far. Hon är klädd i en enkel men ändå bländande vacker vit klänning och brudgummen i en klassisk smoking. Fadern stannar nedanför trappan och låter henne själv gå upp till altaret där hennes brudgum och bestmannen väntar. En traditionsenlig vigsel äger rum och när brudgummen kysser bruden bryter publiken ut i applåder. Nu bär det av till festen, som ligger på en herrgård vid havet. De "viktigaste" gästerna eskorteras till herrgården i blanka svarta limousiner. Väl frammer serveras en underbar måltid av många skickliga servitriser. Färdigt upplagda portioner. En lång middag med underbar mat, lagom långa tal och mycket prat. Efter middagen blir det dags för de nygiftas dans till en klassisk vals. Direkt efter att valsen är slut släcks ljusen ner, och en riktigt modern fest bryter ut med stark kontrast mot den tidigare så klassiska firandet. Festen fortsätter natten lång tills de nygifta försvinner iväg med limousinen och åker på bröllopsresa.

Och nej, det är tyvvär inte mitt eget bröllop jag fantiserar om. Jag har ju faktiskt fått i uppdrag att arrangera min Storasyster & hennes blivandes bröllop, som kommer att äga rum i Januari. Åh, jag hoppas verkligen att jag får tillgång till mycket pengar så att jag kan göra något liknande! Ni måste ju hålla med om att det låter väldigt romantiskt?


CALIFORNIA HERE WE COME!

Har precis varit i H's (barndomsvännen jag nämnde i inlägget om den värsta kvällen i mitt liv) underbara lägenhet i Vasastan och vi bokade en resa till Californien! Vi har gemensamma vänner där, så det blir 4 dagar på hotell och 3 dagar hos vänner. Newport Beach, Laguna Beach, LA, Hollywood - bara för att nämna några! Det ska bli så fantastiskt roligt, det var nog åtta år sen jag var där sist, jag som älskar California!

image38image39
LA & Orange County

Vi åker redan på fredag (!) och stannar antingen till på fredag eller till på söndag, vi får se. Ska verkligen försöka att blogga därifrån, men jag kommer antagligen inte att ha lust & tid. Men jag lovar er en riktig resedagbok när jag kommer hem! Ska bli underbart att åka med H också, hon har bott i Paris de tre senaste åren och vi har nästan förlorat kontakten helt, men nu är hon hemma och vi har pratat mycket i telefon sen sist, och imorse när jag berättade att jag var sugen på att ta mig till värmen kom hon med förslaget att vi skulle åka tillsamans! Åh, jag längtar som ett barn till julafton!


Could It BE Any Hotter?

F.R.I.E.N.D.S fans; lägg märke till rubriken (= !


image37
Ashley Olsens stil är i en klass för sig. Svart - vitt på röda (och beiga) mattan är det hon gör bäst. Vilken jag tycker är snyggast och fulast minst snyggast är enkelt att lista ut. Från vänster till höger där vänster är snyggast. Tror att mina läsare har tillräckligt högt IQ för att fatta...

"Tänk om det var männen som blev gravida istället"

Lovade ju att det skulle bli ordentligt med inlägg igår pga. att jag var hemma och tog det lugnt utan sällskap. Visst det gjorde jag, minus det sista. E ringde mig och undrade vad jag hade för mig, jag sa att jag var hemma och tog det lugnt, hon undrade om hon fick komma över, självklart sa jag. Vi proppade i oss choklad, drack chai lattes, te och pratade non stop. Det är precis sånt som jag inte brukade göra med E. Hon var min partykompis, den jag ringde när jag ville ha kul - inte när jag ville prata och mysa. Hon har kommit en bit in i graviditeten nu och har fått sig en liten mage. Angående vem som är pappan så är en av killarna skitförbannad på E, han har även sagt att om barnet är hans så vill han åtminstone få veta det någon månad innan barnet föds så han har tid att försöka få sin nuvarande flickvän att förstå plus att han måste berätta för sina föräldrar på ett bra sätt. Hah! Egoist? Nejnej, verkligen inte. Visst, jag förstår att han är förvirrad och sur på E för att hon inte vet, men det var ju inte direkt ett medvetet val att bli gravid. Om det hade varit killar som hade blivit gravida hade han antagligen varit i exakt samma sits nu eftersom han säkerligen låg med en, två, tre, fyra tjejer strax efter att han legat med E. Så att klandra E, det kan han inte. Men orolig & förvirrad, det får han gärna vara.
Den andra killen har E inte hört så mycket från, han har alltid varit lite småförälskad i E - så lyckan var nog total när han fick nyheten om att E väntade hans barn. Tills ordet ANTAGLIGEN las på. Stackarn. E säger att han är väldigt besviken på henne, men han har erbjudit sig att dela på vårdnaden, eller tom. gifta sig med E om det är hans barn. Det sistnämnda hade E skrattat bort när han berättade det.

Jag tycker att E tar det väldigt bra, men jag märker att hon är orolig... Fast hon är väldigt förväntansfull inför att bli mamma "Jag var på NK här om dagen och kunde inte låta bli att gå förbi NK Kids, och dom har så undebart fina barnkläder, tänk vad många tusenlappar jag kommer att spendera där framöver"


Design

Är trött på min design. Den känns så... enkel? Gillar bilderna på headern, men jag är extremt trött på typsnittet. Rosa älskar jag, men bakgrunden börjar även den tjännas uttjatad. Så bli inte förvånade om det dyker upp en förändring här snart...

Lördag

Kvällen blev superlyckad! Visade sig att en av Drömprinsens bästisar är en gammal klasskompis till mig från högstadiet! Vi åt ju som sagt middag ett gäng & så blir jag presenterad av Drömprinsen "SIS det här är Sixpack (han hade de snyggaste magrutorna i nian, så det var inte svårt att komma på ett smeknamn, haha!), Sixpack det här är SIS". Jag känner igen namnet och bara gräver i hjärnan, vem är det, vem är det? Och så går det upp för oss samtidigt båda två! Så en stor del av kvällen ägnades åt att vara nostalgiska och snacka minnen. Efter en otroligt god middag blev det lite Sturecompagniet, men jag och en tjejkompis, N, delade på en taxi redan vid midnatt.

Imorse ringde Drömprinsen och undrade om jag ville äta brunch med honom på hans favoritställe. Sure! Det är inte direkt svårt att tacka ja till gratis lyxbrunch en lördagsmorgon. Det var jättegott (och mysigt)!

Ikväll ska jag bara ta det extremt lugnt. Ta ett långt bad, fixa naglarna, äta choklad, se nån bra film. Så eftersom jag är hemma lär det dyka upp fler inlägg!

Fredag

Okej. Ni tycker att jag ska ta det som det kommer, och gå på känslan! Så har jag gjort med mina tidigare pojkvänner och det brukar faktiskt bli bäst så.

Är på jobbet just nu, riktigt fredagstrött. På vägen hem ska jag nog svänga förbi R.O.O.M, är sugen på att göra om mitt sovrum och behöver inspiration. Står föresten mellan två val; antingen så bokar jag en sista minuten resa med någon om ngn vecka eller så, eller så gör jag om i lägenheten... Båda alternativen känns extremt lockande, ska kolla om någon vill hänga med till sol & värme! Är väldigt trött på vinterkylan, lite sol skulle vara underbart! Jaja, vi får se.

Ikväll blir det som sagt utekväll med Drömrpinsen och 7 personer till. Vi ska äta ute & sen drar vi väl vidare ut i nattlivet och festar med ungdomarna, haha! Nej men allvarligt talat ser jag inte något problem med att snart-trettio-åringar festar och har kul, om dom ändå inte har barn! 


Rörigt inlägg, men nu måste jag jobba!


The Big Question.

Imorrn är det fredag. Jag ska träffa Drömrpinsen på kvällen, tillsamans med lite halvt om halvt gemensamma vänner. Jag har omedvetet börjat tänka på oss som ett "par".  Jag undrar bara när detta ska ske, att han verkligen blir min pojkvän, om allt fortsätter som det ska? Så nu vill jag höra från er, läsare - vad ni tycker!

Hur länge ska man ha datat innan man kan se någon som ens pojkvän? Ska man vänta på de tre orden, eller är det bara att hoppa in i "relationen" efter tredje daten? Hur gör ni? Vad tycker ni? Hur borde det vara? Realistiskt, önsketänkande, vad som helst - bara en åsikt så är jag nöjd!

Rachel Bilson

image35
Tre Anledningar till Rachels fullträff (inte den nyaste bilden, men det är ändå vrålsnyggt!)
1. "Jag-har-inte-ens-rört-mitt-hår-men-ändå-blev-det-ursnyggt"
2. Paljettklänningen - SÅ SNYGG! Brukar inte gilla ballong, men här passar det perfekt!
3. SKORNA SKORNA SKORNA. Jag. Måste. Hitta. Ett. Par. Likadana.       Nu. Direkt.

LPD

image33
Är som sagt på jakt efter en LPD. Chockrosa + Svart = Klockrent. Passar att det är en svart detalj på klänningen då man måste köra på strumpbyxor och då är det snyggt att ta upp en detalj på klänningen i strumpbyxorna. Jag skulle bära den precis som på net-a-porters exempel, fast med svarta lackpumps förstås. Möjligtvis kan man skippa armbandet, klänningen är snygg som den är.

The very first time

Det var en underbart trevlig överasskning att mötas av så många kommentarer när jag kikade in! Det där inlägget jag skrev innan var mest för att kolla om jag verkligen hade några "riktiga" läsare - så det där lilla ultimatumet var inet så seriöst som det verkade, känns nämnligen lite töntigt nu i efterhand! Ska verkligen försöka att bli en überbloggare som uppdaterar hela tiden, för jag tycker ju att det är så kul att blogga!

Min date med Drömprinsen i Lördags då. Hehe fastän jag är anonym känns det lite ehh.. pinsamt (?) att skriva men.... vi gjorde det! Haha, nu fick ni det ni hade väntat på, va? Och jag antar att ni vill veta hur det var, och det var lika bra som jag hade förväntat mig, haha! Oh dear, jag som aldrig brukar skämmas eller bli nervös, och här sitter jag och ska skriva om första gången med Drömprinsen på en ANONYM blogg där INGEN av dom som läser mig känner mig (?), och då blir jag nervös! Haha. Vi var i alla fall hemma hos mig, och innan dess hade vi lagat mat tillsamans. Det är så överdrivet sockersött att man blir klibbig på fingrarna bara av att läsa eller? Men vet ni vad. Jag gillar verkligen den här killen, han är charmig, omtänksam, snygg, snäll & rolig. Vad mer kan man begära? Jag vet att jag har skrivit tidigare att jag inte vågar att hoppas någonting, men nu tror jag verkligen att det här kan bli något...

Nu måste jag jobba - men som sagt, det ska bli bättre uppdatering!


Nu är uppdateringen upp till er! Muahaha!

VAD HÄNDE MED ALLA KOMMENTARER?
Har ingenting att göra med att jag vill "få så många kommentarer som möjligt & komma med på mest aktiva" men när man har såpass många läsare som jag har (dom flesta trogna) varje dag kan ni väl lämna ett litet avtryck? Det är inte så svårt, skriv bara "Okej, ha en bra dag!" eller "Lycka till med livet" eller vad som helst, bara en bekräftelse på att någon läser. Känns som att det man skriver inte når ut till någon annars - och då blir jag inte alls lika taggad på att blogga. Därav den dåliga uppdateringen.
SÅ NU ÄR DET UPP TILL ER, HAHA!

Måndag

Sitter här på jobbet och tar det lite lugnt, kollar bloggar och så. Vad får hon lön för egentligen kan man ju undra, men jag har faktiskt inte så mkt att göra, ska hålla i ett möte om en timma och styra upp veckan lite och sen tror jag att jag kan dra mig hemmåt efter lite fix! Så skönt, jag älskar mitt roliga, ibland så stressiga, ibland så lata jobb!

Idag har jag på mig svarta, ganska slimmade kostymbyxor från ZARA och en blus från See By Chloé och svart kavaj från Acne och lackpumps från en 2hand i NY. Väldigt buisness woman!

Nu ska jag gå till våran underbara kaffemaskin och göra mig en perfekt espresso. Återkommer om en stund (om jag inte hinner, senare idag) om min date i Lördags med Drömprinsen!


Brännsår på fötterna tack vare Marc Jacobs

(Ni förstår nog rubriken efter att ha läst klart)
Efter en mysig lunch (latte och foccacia med chevre, honung & parma) så begav jag mig mot shoppingstråken, började med Nathalie Schuterman, och tänk om man bara kunde sätta på en rånarluva och ta allt i hela butiken! De har ju Balenciaga väskor där, och jag är SÅ sugen! The Shopaholic inom mig försökte intala mig att jag behöver en ny väska, men jag kunde stå emot. Däremot föll jag för ett par skor. Jag var farligt nära ett par Loubimage32outin (har faktiskt inga röda sulor i min samling) men ett par nästan lika snygga och mycket billigare från Marc Jacobs blev det! Dom var dyra men det var en äldre modell som dom ville ha slut på så jag fick de billigt mycket mindre dyrt. Är nöjd med att de var så speciella, att det inte lika gärna var en sko som var identisk med ett par från Skopunkten eller nåt, känns mer värt pengarna då.

Åh, dom är så heta att de bränns! Svart, kort, ärmlös klänning, make up i samma nyans som skorna, en snygg kuvertväska, Voila! Snyggast på Stureplan (eller inte, men nära på!) nästa helg!

En LPD och den perfekta svarta klänningen att ha på jobbet fann jag inte. Men jakten har bara börjat! Nu ska jag ringa modern min, men att jag köpte ett par skor för tvåtusen (fyfan är hon sinnesjuk! Tänker ni, jag tänker bara; GAH VILKET BRA KÖP! SÅ SNYGGA! Och slänger prislappen så fort jag kommer hem)  tänker jag inte nämna, för då kommer hon att sno dom när jag är på jobbet och lämna tillbaka dom. Hehe. 


SIS tankar om budgetkedjor

M om HUNGER & SHOPPINGSUG

Du verkar ha väldigt snygg stil, men jag måste bara fråga om du nån gång har kläder från typ Hm, Lindex och sånna billiga kedjor?                     

Tack  så mycket! I denna anonyma blogg är jag alltid helt ärlig, och det tänker jag att fortsätta med. Jag är delägare i en framgångsrik PR byrå, jag har en enligt mig sjukt bra lön. Såklart går pengarna i första hand till det nödvändiga, mat, räkningar osv. Jag har dessutom (organiserad som jag är) flera olika sparkonton, pension, semestrar, övrigt där jag lägger undan pengar varje månad. Men för pengarna som blir över underhåller jag mig själv, njuter av livet. Äter underbar mat på undebrara restauranger mer än ofta, åker taxi, fikar och framförallt shoppar. Shopping är mitt absolut största intresse, jag älskar mode och allt vad det innebär. Då jag tycker att designerkläder är av märkbart bättre kvalitet och för det mästa är snyggare än de billiga kjedjornas föredrar jag att shoppa lite lyxigare kläder, skor och väskor. Men det betyder verkligen inte att jag har något emot kedjor som H&M (älskar de organiska och basplaggen, de sistnämnda kvalitén till trots), Lindex, Indiska, VILA Clothes (som för övrigt har en massa snyggt). Så min stora garderob består till stor del av H&M, precis som era - fast kanske en övervägande del märkeskläder.                

Hoppas att M och alla andra är nöjda med svaret! Det är kul med olika, frågor (angående vad som helst) - jag svarar mer än gärna!

Återkommer om en stund om dagens inköp! Blev precis som jag antyder i inlägget en mix av billigare & lyxigare kläder (och skor förstås, jag får aldrig nog!).


HUNGER & SHOPPINGSUG

Hej! Tänkte bara uppdatera och berätta att jag lever. Just nu är jag sjukt hungrig, drack bara kaffe till frukost och har ett enormt shoppingsug. Jag vill ha ännue en svart klänning, en grå, lös tee och ett par pumps! En såkallad LPD som är så hett just nu vore inte heller helt fel.

Men nu måste jag seriöst äta något, ska knacka på hos min favoritgranne och fråga om han (berättar mer om honom en annan gång, har visst glömt honom här på bloggen) vill hänga med till första bästa fik och äta en Focaccia. Mmmmm... parmaskinka, chevre, rukkola, honung. MÅSTE. HA. NU! Sen kanske han vill hänga med på en shoppingrunda (eller inte). Jaja, att shoppa ensam är oftast extremt effektivt.

Dagens Outfit.
Mellanblå slimmade jeans från Sass & Bide
Stövlar från GANT
Mullvadsfärgat linne från TOPSHOP
Svart kofta från Whyred
Svart kappa från Marc Jacobs (har hängt med i fyra säsonger nu, älska!)
Svart basker, Indiska
Fendi Spy Bag (har blivit riktigt heta igen märker man på stan)
Tjockt armband & dinglande örhängen i silver, NK Details, minns ej vilket märke

Känner mig faktiskt riktigt snygg idag, synd att jag inte lägger ut egna bilder här i bloggen (av anledningen  att jag då förlorar min anonymitet).

Fredag

Ska gå ifrån jobbet snart. Sen ska jag fika med Baby & Storasyster. Vi ska prata om den sistnämndas bröllop. Så om ni ser tre tjejer med en massa bröllopsmagasin och en latte i högsta hugg på ett mysigt café så är det vi. Ska bli jättemysigt. Sen bär det av till Kungsträdgården där vi ska hedra Riccardo och alla andra offer för gatuvåldet. Alla stockholmare, GÅ DIT! Visa att ni bryr er! Göteborgare & Malmöare (hmm, säger man så?) kan gå till något liknande, vet dock inte var...

Efter det ska jag hem och städa lite, laga mat och sen kommer tjejerna! Vi blir sex stycken som ska dricka vin, äta gott och skvallra! Jag har en riktig girlpower dag idag, haha! Kommer nog att bli väldigt lyckat. Nu måste Drottningen av stacken plocka ihop och säga "trevlig helg, vi ses på måndag!" till alla mina duktiga arbetsmyror.

Singel I Stockholm

Dagens..

JobbOutfit: Dagmars populära svarta kjol, vitt linne från American Apparel, svart kavaj från Acne, pumps från Steve Madden, LV Speedy 35,
Inköp: Ceasarsallad, mineralvatten & latte på Mocco (lunch), ett halsband och två armband från olika märken på NK's smyckesrea.
Lyckopiller: Drömprinsens söta mail!
Drog: Min underbara sekreterare köpte en påse djungelvrål till mig, den tog slut på några sekunder!
Roligaste: Stekarn! Haha han lyser alltid upp mina vardagar. Älskar dig min älskade kompanjon!
Dröm: En liiiten hund. Såg en så söt hund på mocco idag, blev helt till mig! Måste bara komma på vad jag ska göra med den när jag är på jobbet, känns lite småelakt att lämna den på hunddagis.
Jobbigaste: Mamma! Förlåt mamsi, men det är jäkligt jobbigt när mammor frågar om när man ska gifta sig, om man inte har träffat mannen i sitt liv ännu osv. Har faktiskt inte sagt ngt om Drömprinsen till henne, hon blir så besviken om det inte blir något. Hon säger ingenting, men jag ser det på henne. Hon vill så gärna att hennes döttrar ska få sig en man som kan ta hand om dem. Det har ju Stoarsyster gjort, så kan hon inte vara nöjd? Haha.
Problem: På tala om min systers bröllop måste jag hitta en stor, häftig men samtidigt vacker och romantisk lokal som alla kan åka till efter vigseln i kyrkan.

Måste fortsätta jobba nu! Hörs sen!
Singel I Stockholm


Uppdatering angående mitt datingliv

Har varit tyst om min dating här ett tag nu... DÖH har ringt mig en gång men det var då jag hade så mkt på jobbet, så jag kunde inte. Sa att vi skulle höras av men det har inte blivit av. Kanske ringer honom och ser om det finns mer än bara fysisk attraktion mellan oss.

Drömprinsen har jag faktiskt träffat en hel del, väldigt spontant. Imorse fick jag ett mail där han undrade om vi skulle äta lunch tillsamans och självklart svarade jag ja! Vi har kommit varandra riktigt nära och efersom vi båda har förlorat en nära vän så har vi ofta allvarliga långa samtal om olyckor, mord och sådant hemskt. Så min och Drömprinsen relation är allt utom ytlig. Det fysiska finns också där, spricker upp i ett stort leende varje gång jag ser honom, och kyssarna ska vi inte ens tala om! 

Men nu måste jag fortsätta att jobba, tänkte bara uppdatera er lite!

Desperate Housewifes Geek

Desperate Housewifes är en genialisk serie! Jag är helt besatt, påminner väldigt mycket om hur jag kände för Sex And The City när det gick. Saknar Bree väldigt mycket bara, men hon blev ju gravid när det här spelades in, och de kunde inte väva in en graviditet i manuset. Vet ngn om hon kommer tillbaka den här säsongen?

På tala om dagens avsnitt gillar jag verkligen Gabrielles nya kille, Victor ! Dom är jättesöta tillsamans, lika envisa båda två! Har dock alltid gillat Carlos & Gabrielles förhållande men nu vet jag inte riktigt vem jag "hejar" på, för Carlos verkar ju fortfarande vara kär i Gabrielle. Haha, snacka om att leva sig in i TVns värld. Men det är ju så bra!

image31
Oh Crap! När jag googlade på Victor & Gabrielle kom det upp bilder jag inte ville se. Gjorde jag er nyfikna nu?
Haha, låt bli säger jag bara!

UPPMANING!

Mordet på sextonåriga Riccardo har fått väldigt mycket uppmärksamhet i media, även på min blogg. Jag uppmanar som alla andra att ta er till Sergelstorg nu på fredag 17.00! Jag och mina kompisar ska dit! Vet flera som är bekanta med Riccardos familj. Att just denna misshandel fått så mycket uppmärksamhet tycker jag enbart är rätt - och det är verkligen fruktansvärt det som hänt! Dom misstänktas namn har nu kommit ut, och det är Östermalm & Vasastanskillar som är med i gänget "Vasaboys". De har tidigare kopplats till många stora bråk & en av dom är dömd för misshandel tidigare. Ja, ni vet säket allt ihop.

Det jag vill komma till är att follk ser det som något konstigt att det var just så kallade "Rikemansbarn" som är skyldiga. Har läst saker som "Haha, där ser ni överklassjävlar - ni är inte bättre & duktigare än oss andra, snarare värre!". Det finns tre saker jag vill säga om detta. 1. Varför dra alla över en kant? Så alla som bor på Östermalm och i Vasastan är nu skyldiga till detta, nej! 2. Bara för att man är uppväxt i en rik familj behöver man inte ha en bra uppväxt och kan ha haft det svårt och hamnat på fel sida om lagen ändå. 3. Sluta se dom (oss) som är uppväxta i de såkallade "snobb-områderna" som folk som tror att de är bättre än alla andra! Visst det finns folk som är såna, men bara för att man är uppväxt med mycket pengar behöver man inte se ner på dom som inte är det! 

Nu tycker jag att alla borde bli medlem i gruppen på Facebook som har startats till offrets minne & som protest mot gatuvåldet!

Singel I Stockholm


Mina sminkfavoriter till vardags

För att lätta upp stämningen lite här på bloggen (de tidigare inläggen har ju varit väldigt allvarliga, viktiga och deprimerande) så tänkte jag snacka lite ytligheter.

Jag sminkar mig oftast ganska neutralt till vardags, om jag inte har en riktigt dålig dag. Det jag behöver för en dag på jobbet är mascara från Kanebo, lite foundation från Smashbox (enbart där det behövs, täcker inte hela ansiktet!), concealer under ögonen från Clinique, solpuder från Laura Mercier eller rouge från Lâncome, highlighter eller ögonskugga från olika märken (favoriten dock från Shiseido) och på läpparna varierar jag mig från dag till dag, ibland inget, ibland lite Eight Hour bara och när jag vill känna mig extra snygg så blir det matta läppstift i neutrala färger från Mac.


 
Vissa dagar har jag dock lite kajal eller en mörkare ögonskugga eller ett mörkt läppstift, men oftast kör jag väldigt neutralt.


Mina tankar om det aktuella dödsfallet i Stockholm.

Tack så myket för jättefina & peppande kommentarer angående inlägget nedan. Ni ska veta att allt känns så mycket bättre när jag får såna kommentarer, det känns som om jag kan göra skillnad när jag berättar det för er. Fortsättningen och följderna är minst lika vikitig som själva händelsen och den kommer snart.

Och när vi ändå är inne på det här med ungdomar, våld, olyckor, fester & alkohol så måste jag tillägna några rader till killen som blev misshandlad till döds i helgen. Ynka sjutton år och så tas livet i från en, så hastigt. Jag tänker på hans familj och alla andra som stod honom nära och önskar att jag kunde göra något vettigare än att sitta här och tycka synd om er och önska att världen vore annorlunda. Men en sak vet jag, att om vi alla protesterar och försöker få människor att inse vad som kan hända om våra ömtåliga kroppar utsätts för våld borde vi kunna göra en skillnad mot våldet på Stockholms gator och i resten av Sverige. Vila I Frid.

Nej, nu måste jag försöka att komma på lite gladare tankar och sticka till jobbet. Men hela tiden ställer jag mig frågan "Vad är det för värld vi lever i?" Vill någon ha det så här?
Singel I Stockholm

Det värsta dygnet i mitt liv. Del ett - Kvällen.

Vi var sexton år, unga, ytliga, självsäkra och framförallt lyckliga. Jag och mina närmaste tjejkompisar, M, S, H & för mina läsare bekanta, Baby hade blivit bjudna på en fest hos en tvåa som inte många ettor var bjudna till, dom flesta var ett eller två år äldre än oss. Vi hade preics börjat gymnasiet och det var viktigt att göra bra intryck på de äldre. Vi fem fixade oss hemma hos mig innan, klädde oss i alldeles för svala kläder för en oktoberkväll, högklackat och sminkade oss rejält. Kommer ihåg att det sista pappa sa till mig innan vi gick var, " Var försiktig gumman" men att jag bara fnös till svar. Vi tog oss till festen kommunalt men fick gå en ganska lång bit innan vi kom till den där killen vi skulle till. På vägen frös vi och för att "värma oss lite" tog M upp en gammal coca cola flaska som var till hälften fylld med genomskinlig vätska, som vatten. Tog inte lång tid för oss andra att förstå att det inte var vatten, utan ren sprit och vi blev genast fnittriga. Tidigare att det enda jag hällt i mig varit öl och cider, kanske någon cola utspätt med lite sprit någon gång, men druckit ren sprit - det hade jag inte. Likadant var det för de andra, men vi gick ju på gymnasiet nu, vi var vuxna! Minns att jag tog några sippar, men det brände som fan i halsen så det blev inte så mycket mer. Men flaskan tog slut rätt snabbt, mest tack vare M & S.

När vi kom fram var många redan ganska påverkade och vi blev varmt mottagna. Inget stelt kallprat här inte tänkte vi, för när man går i gymnasiet kan man ha kul, på riktigt. Ganska snabbt delade vi på oss, jag och H hamnade i en soffa med några killar vi tyckte var ursnygga. Vi snackade, drack cider och skrattade. När man dricker cider med ganska hög alkohalt så känner man inte riktigt ur mycket alkoholm man får i sig, så jag hällde i mig en hel del - för jag har alltid tyckt att cider är riktigt gott. Efter några burkar började jag att må ganska dåligt. Jag minns att jag strulade med killen bredvid mig i soffan, men att H sedan sa åt mig att vi behövde luft och det höll jag med henne om. Vi gick ut på ballkongen och jag kände redan efter några minuter att jag mådde mycket bättre. Baby och några andra äldre tjejer från skolan kom och vi började snacka. Jag, H & Baby tittade på varandra och log, vi hade redan kontakt med de äldre på skolan, vi blev bjudna på fester, vi var duktiga i skolan, vi var snygga och älskade oss själva lika mycket som vi älskade varandra. Gymnasieåren skulle bli de bästa i våra liv!

Efter 20 minuter på ballkongen bestämmer vi oss för att gå in. Det är nu minnena börjar komma i en enda stor smet, men det är så här jag minns det. De andra tjejerna och kanske några killar som hade kommit och börjat snacka med oss börjar gå in, jag måste sätta på mig skorna som jag tagit av mig, var så jobbigt att ha på mig klackarna hela tiden. Hör en välbekant röst från trädgården, det är M. "Siiiis! Hahaha jag är sctupfull! Jag & S spydde i en schoptunna hahah, men det var en brevlåda! Hahaha, är det inte komiiiiskt!" Jag har alltid varit beskyddande när det gäller människorna nära mig så jag struntar i skorna och eftersom jag trots mitt påverkade tillstånd är medveten om att alkohol kan vara väldigt farligt springer till henne och kollar att hon är okej. Det är hon, att hon spydde upp det värsta verkar ha gjort så att hon är okej konstanterar jag. Vi skrattar åt hennes roliga historia om soptunnan som visade sig vara en brevlåda och utan någon egentlig anledning frågar jag var S är. "Hon och någon av de där schnygga killarna skulle åka iväg, de är där borta tror jag". Nu får jag en klump i magen, tror att det bara beror på cidern & den rena spriten i början av kvällen men jag drar ändå med mig M och vi går bort till husets parkering där mopparna står. S sitter bak på en moppe, med  händerna runt en kille i 17-års ålderns mage, ingen av dom har hjälm och uteljuset från garageporten lyser upp deras ansikten. S ser riktigt full ut och hela hon är på något sätt frånvarande. Jag tror att jag försöker säga "Åk inte moppe nu, du är för full, han är för full" men det beror antagligen bara på skuldkänslor från min egen sida. Dom åker fram och tillbaka på den korta gatan, förbi oss som står och tittar på, vänder på vändplanen, tillbaka till oss, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Det ser stadigt ut och jag slutar att oroa mig. Sista gången dom åker förbi oss skrattar S och hon tittar på mig. Vi ler. Dom åker mott vändplanen och jag hör S skratt sen kommer smällen. Motorn slutar att låta och vi som står där inser att något är fel. En kille skrattar och säger "Haha, dom krascha!". En annan kille, med en stor svart mössa går ut en bit på vägen och tittar mot vändplanen, kanske 70 m. bort. "ÄR NI OKEY ELLER?" Ropar han. Inget svar. Och vi som står där, ungefär 5 äldre killar, en tjej jag aldrig sett förut och jag börjar gå bort mot vändplanen. Ungefär 50 m ifrån dom ser vi att moppen ligger i ett dike, vid ett träd. Alla börjar småspringa "I För säkerhets skull" säger någon. Någon annan säger "Fan asså om dom ljuger nu!".

Vi kommer fram och vi ser först inte dom. Bara den svarta, moderna moppen. Men sen ser jag S, hon är alldeles blodig och ligger under moppen. Killen ligger några meter ifrån och han är blodig även han. Det går en rysning genom hela min kropp och jag börjar skaka. Blod rinner nerför ett sår på S panna. "RING AMBULANS FÖRFAN!" Tjejen som jag inte vet vad hon heter tar upp sin mobil och ringer. Några killar lyfter på moppen drar fram S och några andra kollar killen. Jag spyr, det finns inget stopp. Spyan rinner ner för asfalten och ner mot diket, där S ligger. Tjejen börjar prata samtidigt som hon klappar mig på ryggen. "En tjej och en kille har krockat med ett träd  med moppen. Ljungvägen, på vändplanen. Kom fort, dom mår inte bra asså!"


Jag fortsätter ikväll eller någon annan dag. Det är så jävla svårt att återberätta det så här detaljrikt, men när jag skriver och publicerar det för allmänheten känns det så viktigt, det känns som om jag gör något bra - som berättar för mina unga läsare vad som kan hända. Men det är svårt, jävligt svårt. Fast jag är hemma hos mamma & pappa. Jag är trygg.

HAR INTE KORREKTUR LÄST, det är historien som är viktig, inte språket.

Lördag

image22Förlåt för dålig uppdatering. Angående mitt tidigare depp inlägg så tror jag att jag berättar allt i något inlägg framöver. Skulle kännas bra, att få skriva ner allt precis som jag upplevde det och jag minns att jag har fått höra att det är nyttigt att gå igenom tragiska händelser detaljrikt, då känns det bättre nästa gång man kommer att tänka på det. Så att bara få skriva ner det, få berätta för folk tror jag skulle kännas bra - för jag är ju fortfarande anonym.

Ikväll blir det restaurang med "the crew" och sen drar vi väl vidare. Funderar på att kanske höra av mig till Drömprinsen efter att vi har ätit så att vi kanske kan ta en drink eller något. We'll see... Outfiten blir i alla fall en klänning från Urban Outfitters som jag köpte för några veckor sedan men inte hunnit använda. Kör nog på den, svarta (alt. mörkgrå som på bilden?) strumpisar, svarta lackpumps och min oversizade clutch i svart lack. Jag älskar detaljer med svart lack, så snyggt!

Visst är den snygg? Kanske inte den mest populära lila nyansen, lavendel men när man har lite solbränna kvar (som jag =D) så gillar jag färgen starkt.

HA EN KUL LÖRDAGSKVÄLL, FÖR DET SKA JAG HA!

I Miss You

Jag visste inte ens om det, jag hade inte ens tänkt på det.
Det är den andra oktober idag, och för första gången sen det hände har jag inte ens ägnat det en tanke den andra oktober. Förräns nu. Tretton långa år har gått, jag är vuxen nu. Men när jag blundar så spelas det upp i mitt minne precis som det gjorde igår. Mardrömmarna kommer inte längre, men varje gång jag tänker på dig, tänker på det, tänker på allt som hände just då så blir jag alldeles svag i benen och det känns som att vilken minut som helst så dör jag. Det är precis som varje gång jag ser en vit ros, det är som att hela världen stannar upp och kvar finns bara ett mörker. Minnet, jag & mörker. Tretton år är lång tid, men jag undrar om jag någonsin kommer att kunna se tillbaka på den första oktober 1994 utan att få den där smärtan i hjärtat? Jag tror ingen, ingen som inte har förlorat någon kan förstå.


And if I only could,
Make a deal with God,
And get him to swap our places.

Update: Jag gör er inte nyfikna medvetet. Jag tror att jag berättar någon dag - när jag känner att jag har styrkan att berätta min historia för allmänheten. Kanske ikväll, kanske om flera månader.


Miu Miu

image21
Finner inga ord.

Tisdag

Jag & Drömprinsen hade det jättetrevligt igår (as usual) och det känns som om vi aldrig kommer att vara med om den där nervösa tystnaden då ingen har ngt att säga i varandras sällskap, vi har verkligen sjukt mkt att prata om. Bourne Ultimatum var bra! Lite svår att hänga med i, men bara man kollar uppmärksamt så! Vid 23 var bion slut och då promenerade vi hem igen. Om ni vill höra de snuskiga detaljerna kan jag meddela att det inte finns några - en godnatt kyss, men inget mer. Det känns bra att jag inte gör ngt för hastigt med Drömprinsen - kanske låter lite gammalmodigt, men det känns faktiskt riktigt bra att "vänta" tills vi känner varandra bättre. Fast vem vet, någon gång kanske fysiken mellan oss tar över? Hehe.

Menn nu måste jag fortsätta att jobba. See you!


Favoriter från The Satorialist

Jag älskar streetstyle. Blir så inspirerad av allas personliga, snygga kläder och när jag tittar egenom hemsidorna brukar jag ofta få en lång lista (jag älskar listor!) med saker som måste införskaffas. The Satorialist är favoriten, och jag valde ut fyra underbara outfits därifrån som jag gillar starkt. Ni har nog sett de flesta då jag iprincip är säker på att modebloggarna visat upp dom då de är väldigt trendiga men då får ni se dom igen, för det är dom verkligen värda.


1. The Satorialist var som ni vet tidigare i år i Sthlm. Han lyckades plåta Sofi Farham med en av de snyggaste jeansoutfitsen jag sett! Skinnpaj (en extremt snygg sådan), grå tee, slimmade snyggt slitna jeans, en allt utom geeky påsväska och framför allt ett par underbara skor. Klockrent!
2. Skinnjacka (igen, jag som trodde att jag var lite trött på dom - tydligen inte) i MC-model, svarta tights, ursnyggt hår och även här ett par perfekta skor som är pricken över i:t på outfiten. Tjejen bevisar att svart rakt igenom inte är ett dugg trist, tvärtom!
3. Den här outfiten är egentligen ganska vanlig och inte så nyskapande - men jag dras verkligen till den. Skulle gärna sett ut så när jag ska till jobbet imorrn. Framförallt den grå kjolen med svart kant är jättesöt. Grått och svart är klockrent ihop!
4. Armband. Svart kjol med hög midja. Vit linne. Svart skinnväska. Ursnyggt kopparrött hår. SKORNA. SKORNA. SKORNA SKORNA! Vet ni var man kan få tag på liknande? Det spelar ingen roll vad de kostar, bara de ser ut så! Jag älskar den här outfiten, och jag skulle till och med offra två par favoritskor för den (ojojoj).

Så, lite flummigt skrivet, men nu borde ni greppa vad jag har för stil lite bättre. Inga färger direkt, gillar färger faktiskt och när jag är solbränd passar jag riktigt bra i det, men på hösten kör jag helst på naturfärger. Med undantag förstårs. Det här inlägget är väl bara ytterligare ett bevis på vad jag älskar mest på hela jorden? Skor såklart.

Nu ska jag träffa Drömprinsen, vi ska se The Bourne Ultimatum. Ska bli kul att se den, gillade de två andra för att vara actionfilmer skarpt, men framförallt ska det bli kul att träffa min prins!
Ciao!


RSS 2.0