accesoarer & mingel-tips



Till den lilla svarta ikväll blir det min älskade clutch från Mulberry (livar upp vilken outfit som helst) och mina YSL klackar. Det är accesoarerna som gör det. Och ja, när man ser det i såna här stora detaljer lägger man märke till att jag mixar guld och silver (obs! man kan göra det snyggt, fast då mer medvetet) men om du gjorde det så kan jag meddela att man i verkligheten inte alls tänker på detta. Om man inte är ett freak.

Nu ska jag iväg på en jobb-baserad drink. Mingla lite på ett sådär härligt business-sätt.
Mitt hetaste tips vid 'knyta-kontakter-mingel': Var avslappnad och ge intrycket av att snacket inte har någon baktanke MEN slappna inte av helt, du måste fortfarande verka proffesionell och seriös, samtigt som personen i fråga tror att han/hon känner ditt riktiga jag. Over and out.

söndagen den fjortonde

Klockan är tjugofyra minuter över elva. Regnet smattrar mot mitt fönster. Jag är ensam i min lägenhet. På gatan är det tyst. Inget ljud från lägenheten under eller ovanför. Bara regnet som smattrar mot rutan.
Känner mig fylld av känslor denna söndagskväll, och det är då jag är så tacksam över att jag trots allt har den här bloggen.

Imorgon ska jag till jobbet. Sen ska jag åka hem till min kärlek och sova där. Och ja.. känner att jag behöver prata allvar med honom. Och nej, allt är underbart mellan oss och han är världens finaste..det är jag som aldrig blir nöjd.
Vi har varit ett par i åtta månader sedan vårt break. Åtta månader. Och kom då ihåg att vi hade varit tillsamans i många månader innan breaket också. Jag älskar honom mer än jag älskat någon förut, jag förstår honom och jag känner både hans bra och dåliga sidor. Vi har det så bra tillsamans.
Men det är dags att gå vidare. Jag är trött på att stå och stampa på samma ställe. Jag är vuxen. Jag vill leva med honom. Jag vill att hans liv ska vara en större del av mitt eget. Jag vill bli sambo.
Men jag vill samtidigt inte riskera att vi förändrar något i det fina vi har. Men jag måste vara modig, trots att det är läskigt.

Återkommer om detta. Men nu ska jag sova, good night.

Summertimes

Snart är det midsommar vilket innebär att jag inleder min sommarledighet. Jag tar ut en ovanligt lång semester, men då är det viktigt att komma ihåg att jag som delägare alltid måste finnas till hands. Jag är aldrig 100 % ledig och plötsligt kan det hända att jag måste tillbaka till Sthlm om något dyker upp. Men det är värt det, för jag har mycket att se fram emot som jag aldrig hade hunnit med en vanlig ledighet.

Inleder semestern med Bohusläns skärgård, västkusten (bästkusten) för er som inte vet det. Där har min familj ett hus och vi (jag och min kärlek) ska fira midsommar med min familj och familjevänner. Ser framemot detta otroligt mycket! Längesedan jag firade midsommar med familjen, och vännerna umgås jag med på tok för sällan. Ska bli kul att presentera min prins för dem. 

Tennisvecka i Båstad står också på schemat, med dem som jag var i Nice med förra sommaren. Men en sak har förändrats, i år är jag inte singel och min älskade prins följer med. VB's familj har ett stort mansion där och vi är ett så otroligt härligt gäng, jag misstänker att det kommer bli sommarens bästa vecka!

Sedan blir det Grekland i en vecka med DP, VB och Glossy (också ett par). Inget hårt festande. Bara sol, bad, god mat och dricka dagarna långa. Underbart och romantiskt.  

Det är allt jag har planerat, men förhoppningsvis blir det en shoppinghelg i London för mig och H. Dessutom blir det nog en långhelg på Gotland (Kalliiiiss!) där min älskade vän Baby befinner sig stora delar av sommaren. Och de lediga dagar (som lär bli få) när det inte är mkt jobb flyttar jag nog ut till mamma och pappa på Lidingö. Trots att jag är 30 behöver jag en dos av 'hemma' ibland.


Random pics (ej tagna av mig): Bohuslän, Grekland, Båstad x2

Bohuslän, Båstad, Grekland, förmodligen Gotland & London. I mina öron låter det som den perfekta sommaren. NU KÖR VI!!


no line on the horizon

Vad hände med sommaren? Vad hände med att sitta på en uteservering med ett gäng vänner? Vad hände med att ligga i en park, sola och äta jordgubbar? Vad hände med att åka utanför stan, ligga på en klippa eller brygga, lyssna på musik, sola, åka båt och vattenskoter och ta ett iskallt dopp?
Ohyes, så fort sommarvärmen visar sig så tror man att den och allt vad det innebär ska vara förevigt. Hell no. Men en sak kan jag säga er, vad man än säger om det svenska vädret så finns det inget bättre än svensk sommar- när den väl kommer. Och att det är så ovanligt med dessa underbara dagar kanske är en bidragande orsak till att man uppskattar dom så galet mycket.

Dagens visdomsord från mig.  Tänkte fortsätta skriva här men jag tror att jag postar detta och skriver ett mer riktigt inlägg till istället. Pusss


2! TVÅ! DOS! TWO! DEUX!

Hahah idag har jag nått botten. Klockan är 20.00 och jag har haft två besökare idag! Annars brukar det ligga runt tio-femton men idag..TVÅ! Galet ju! Men jag deppar inte ihop för det, utan jag börjar snarare fundera än en gång vad jag ska göra med denna blogg.

DESSA TANKAR SNURRAR I MITT HUVUD
+ Det är otroligt skönt att ventilera sina tankar skriftligt vare sig någon läser eller inte.
+ Jag älskar att skriva
+ Jag älskar mode och då är bloggen ett underbart sätt att få dela med sig av sin smak på
+ Jag har faktiskt några väldigt söta läsare som gillar det jag gör (dock så verkar dom en efter en dissa mig hah)

- Jag har sjukt få läsare och kommentarer vilket är astrist. (och ja, jag kan bara skylla på mig själv)
- Jag uppdaterar alldeles för sällan
- Varför lägga ner tid på något som två pers läser per dag?
- Att blogga anonymt är rätt risky om man blir upptäckt, trots att jag inte hänger ut ngn i min närhet kan det ändå föra med sig problem. Fast vad är oddsen..?

? Ska jag börja blogga som alla andra, inte anonymt alltså (och då blir det tyvärr ingen länk)?
? Ska jag försöka ragga läsare dvs, uppdatera ofta, skriva bättre texter, lägga ner mer tid på bloggen, marknadsföra den och så vidare?

Olika dagar - samma outfit. Eller?


Dom två senaste dagarna har det blivit så att jag har haft samma outfit. En skön tisha från James Perse och ett par snortighta jeans från Acne. MEN accesoarerna har varierat helt.

I tisdags skulle jag på en finare lunch så då åkte mina älskade Louboutins på, ett par skor jag annars försöker att enbart använda vid festligare tillfällen. Idag när jag skulle vara barnvakt behövde jag raka motsatsen, då blev det mina bubblegumsrosa Hunters. I tisdags hade jag ett av mina finare smycken, ett Thomas Sabo armband med en läppstifts-berlock. Idag blev det min stora rejäla Omegaklocka för att den tål vatten och stötar (diska, busa med barn med mera). Inbte för att jag inte använder Omega klockan annars men jaa... kontrasten var kul tycker jag.


Barnsligt



Underbar dag. Jobbade på förmiddagen. Sen tog jag DP's bil ut på Lidingö för att passa min barndomsvän M's barn. M och jag har känt varandra LÄNGE men träffas nu förtiden alldeles för sällan. Här om dagen tog vi äntligen en fika och pratade och då kom det upp att M var i behov av barnvakt en eftermiddag plus kväll. Självklart ställer jag upp, har knappt umgåtts med hennes barn och varför inte passa på att lära känna dom och samtidigt göra en kär vän en tjänst.

Barnen var underbara vi hade otroligt kul tillsamans. Den äldsta pojken är 7 och flickan 5. Efter att jag hämtat dom på dagis och skola åkte vi hem till M. Först bakade vi bullar som vi mumsade i oss med saft. Medans jag städade det kladdiga köket spelade dom tv-spel. Sedan hoppade vi studsmatta och sprang runt och busade. Sen var vi varma och svettiga trots det dassiga vädret och då blev det dags för lite plask i poolen. Var lite orolig innan att något skulle hända, men M övertygade mig om att dom är väldigt säkra i vatten och det var dom verkligen! Jag älskar att leka sådär barnsligt i vatten, har alltid trivts underbart bra under ytan. Efter badet kollade barnen på TV samtidigt som jag lagade mat och sedan spelade vi spel tills M kom hem.
 
Underbar dag med underbara barn. Om en liten del av mig någonsin funderat på att inte skaffa barn så har detta försvunnit helt efter timmarna med de små änglarna.. Tur att DP inte läser den här bloggen då hade han blivit stressad haha. Känner faktiskt att min klocka börjar ticka allt snabbare. Jag vill kunna vara fräsch och pigg under hela mina barns uppväxt.. Jag vill inte vänta tills jag blir 40. Snart blir jag 31. Jag är inte ens sambo med min pojkvän.. Det är sådana tankar som man inte får tänka, men som ständigt och jämt dyker upp i mitt huvud. PANIC.

Varumärkeskontroll

I brist på inspiration och lust att skriva om något annat gör jag en så kallad 'Varumärkeskontroll' som cirkulerar på många bloggar just nu. Tror meningen egentligen är att man bara ska välja en - men för mig är det omöjligt..

SKOR: Mina nya dyrgripar från GUCCI, favoriter som kommer att hålla i många år!
JEANS: Hard one, har ingen favorit utan varierar..men mina favoritpar är från Rock & Republic, Citizens of humanity och Acne.
T-SHIRT: Snygga basics från James Perse och sköna med tryck Marc by Marc Jacobs
UNDERKLÄDER: Agent Provocateur, Victoria´s Secret, Chantelle och Calvin Klein 
VÄSKA: Chanel, Mulberry & Balenciaga
PLÅNBOK: Marc Jacobs
SOLGLASÖGON: Marc Jacobs
KLOCKA: Omega, GANT, Triwa 
SMYCKEN: Thomas Sabo är en favorit, ringen jag fick av DP från Efva Attling sitter alltid på, Marc Jacobs, Cornelia..listan kan göras lång. Älskar NK details
TV: Sony
MOBILTELEFON: Blackberry
MP3: iPod
DATOR: Mac, stationär på jobbet och laptop hemma.
SMINK: id Bare Minerals, Make Up Store, YSL, Too Faced
ANSIKTSKRÄM: Clinique, tror inte på att krämer kan göra mirakel - är ute efter en som återfuktar och det gör Clinique bra
DEODERANT: Lancôme
TANDKRÄM: Pepsodent
SCHAMPO/BALSAM: Redken
TVÅL: Palmolive och shower gels från Victorias Secret och The Body Shop
PARFYM: Marc Jacobs 'Daisy' och Dior 'Miss Cherie' - gillar fruktiga och fräscha dofter denna tid på året
MINERALVATTEN: Ehmm..Soda Stream är bra?
VIN: Tro det eller ej men jag är ingen finsmakare..
DRINK:  Strawberry Daiquiri, Mojito och Cosmopolitan - girly as hell!
BRÖD: Stenugnsbakat Gateau
MAT: Sushi, grillat och skaldjur
GLASS: Ben&Jerrys och all god italiensk glass..
GODIS: Choklad
SÄNG: Jensen
LAKAN: Åh vad heter dom.. köpte dom på NK för flera år sen i alla fall.  
FRISÖRSALONG: Behåller det för mig själv.. paranoid as usual.
DAGSTIDNING: Precis bytt från SVD till DN..vet inte vad jag fick för mig men well well.
MAGASIN: ELLE, VOUGE och Harpers Bazaar

RSS 2.0